Tiedote 30.9.2022
 
Blues Live! -festivaali (6.-8.10.2022) juhlii neljäkymmenvuotistaivaltaan yhdessä saman virstanpylvään saavuttaneen Honey B. & T-Bonesin kanssa lauantaina 8. lokakuuta Freetimessa Jyväskylässä. Blues Live! -yhdistyksen väki on erityisen ilahtunut, että tänä syksynä kaupungissa soi jälleen vahvasti juurimusiikki, kun korona katkaisi perinteikkään bluestapahtuman siten, että peräti kaksi festivaalia jäi välistä.
 
- Blues raikaa tänä vuonna kotimaisin voimin ja esillä on erityisesti väkevää naisenergiaa, kun Aija Puurtinen, Marjo Leinonen sekä nuoremman polven muusikot Vilja Hirvelä ja Sylvi Saarekas valloittavat lavan. Mukana on historian havinaa, sillä ohjelmiston artistit ovat käyneet meidän tilaisuuksissamme esiintymässä useamman kerran. Suomalaisen bluesin legenda - laulaja, kitaristi ja harpisti - Pepe Ahlqvist esiintyi ensimmäisillä bluesfestivaaleilla 1981 silloisen yhtyeensä Pity The Foolsin kanssa. Nyt hän esiintyy lahjakkaan 25-vuotiaan poikansa Joelin kanssa, Blues Live! -yhdistyksen puheenjohtaja Heikki ”Hessu” Heinonen kertoo.
 
Honey B. & T-Bones juhlii 40 vuoden merkkipaaluaan konserttien, valikoitujen festivaaliesiintymisten ja kirja- ja levyjulkaisujen merkeissä. Jyväskylässä pääsee juhlimaan bändin ansiokasta taivalta persoonallisen, evolutiivisen ja tässä ajassa elävän musiikin kera, jossa deltablues paiskoo kättä funkin ja garagerockin kanssa. Luvassa on myös psykedeelisiä värejä. Festivaalikokoonpano poikkeaa hieman tavanomaisesta, sillä bassoa ja kitaraa soittaa Sylvi Saarekas. Hän on tuttu Blues Bizarre -yhtyeestä.
 
- Bluestornado, kitaristi ja laulaja Knucklebone Oscar on vieraillut meillä aikaisemmin eri kokoonpanojen kanssa. Nyt luvassa on räväkkää menoa Marjo Leinosen ja Night Fighters -bändin kera, Heinonen kertoo.
 
Pääkonsertissa lauantaina nähdään myös ensikertalainen Blues Liven areenalla, 8-miehinen tiukka svengibändi Million Dollar Tones. Bändi yhdistelee 50- ja 60-lukujen rock´n´rollia ja rhytm´n´bluesia. New Orleans -henkinen piano ja saksofonit takaavat hyvän grooven, joka kutsuu tanssimaan. Yhtye on kiertänyt myös ulkomailla esiintyen mm. Ruotsissa, Hollannissa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa.
 
Festivaali alkaa torstaina 6. lokakuuta Sohwilta, jossa esiintyvät Howlin´ Hessu & Haikarainen sekä Vilja & Blues Berries. Perjantaina festivaalin ilosanomaa pystyy kuuntelemaan Muuramessa ravintola Muurmannissa, missä esiintyy pitkän linjan kitaristi-laulaja, syvistä soulballadeista tunnettu Jouni Leino yhdessä Bluesmonger -yhtyeen kanssa. Toisena bändinä on Blueside Group.
 
Lippuja tilaisuuksiin saa ostaa ravintoloiden ovelta tapahtumailtoina. Niitä voi myös varata lähettämällä sähköpostia yhdistykselle. Freetimessa on myynnissä on yhdistyksen 40-vuotista historiaa juhlistavia kirjoja. Pääkonsertin liput maksavat 30 euroa ja yhdistyksen jäsenille 25 euroa. Liput torstain ja perjantain festivaali-iltoihin maksavat viisi euroa.
 
(Lisätiedot Hessu Heinonen p. 044 580 1369, kuvia voi ladata artistien nettisivuilta.)
 
Liitteenä oleva kuva on festivaalin tapahtumajulisteessa käytetty kuva ilman tekstejä. Kuvaaja: Pasi Rytkönen
 
Terveisin,
Timo Suutarinen
tiedottaja
Blues Live! ry